Ні для кого не секрет що у магазинні овочі та фрукти, перш ніж потрапити до нас на стіл, проходят через безліч рук людей та агрегатів механізмів (які беруть участь у зборі та транспортуванні).

Також ми знаємо що більшість овочей та фруктів вирощуються і транспортуються з використанням пестицидів та схожих хімічних препаратів (для позбавлення від комах та збудників хвороб, стимуляції росту та підвищення транспортувальних властивостей).

Деякі виробники, перед збутом, проводять процедуру миття врожаю водою. Але ця прооцедура не дозволяє повністю позбутися від слідів перпаратів. Тому навіть виробники рекомендують мити фрукти та овочі перед вживанням.

Що ж стосується домашніх сільськогосподарських продуктів – звісно хім.обробки їм якщо і проводять, то в набагато менших концентраціях.

Але чим же мити ці овочі та фрукти (особливо екзотичні манго та авокадо)? Не використовувати ж Фейрі та Галу для миття посуду!?

Існує декілька варіантів і всі вони доступні практично для всіх.

  • Господарське мило. Воно містить вільні луги (0,15—0,20 %) і тому має високий показник кислотно-лужного балансу (pH 11—12) і має антибактеріальні властивості. Високий показник Ph срияє сухості шкіри під час регулярного використання. Господарське мило також добре змиває жир та бруд. Але достовірно не відомо чи здатне воно зменшити кількість петицидів на поверхні рослинних продуктів.
  • Сода харчова – вона здатна змити з поверхні продуктів до 80% пестицидів. Так стверджують американські науковці, які ще у 2017 році провели відповідне дослідження та оприлюднили результати своєї роботи. Також сода допомагає змити з продуктів радіацію.
  • Натуральне мило від SoapAnes для миття овочів та фруктів. Це мило, виготовлене гарячим методом з чистої фільтрованої питної води, не містить барвників та ароматизаторів. Серед додаткових домішок лише сода. Завдяки спеціально розрахованому співвідношенню олій та жиру у рецепті, мило має натуральні високі очищуючі та піноутворюючі показники (без додавання ПАВ та інших сторонніх компонентів, які можуть збільшити миючі властивості мила).

Для того щоб сода усунула якомога більше пестицидів, вчені рекомендували залишати фрукти у розчині мінімум на 15 хвилин.

Для найкращого результату очищення своїх фруктів та овочів натуральним милом від SoapAnes скористайтесь наступними порадами:

-Сполосніть фрукти або овочі під проточною водою та змийте залишки піску та грунту.

-Намильте їх милом або за допомогою намиленої кухонної губки.

-Покладіть намилені продукти в окремий посуд з водою та залиште на 15 хвилин.

-Промийте продукти під проточною водою. І тепер вони готові до вживання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *